Четирикратният олимипйски шампион по биатлон Емил Хегле Свендсен (Норвегия) обяви,

...
 Четирикратният олимипйски шампион по биатлон Емил Хегле Свендсен (Норвегия) обяви,
Коментари Харесай

Емил Хегле Свендсен обяви, че приключва с биатлона

 Четирикратният олимипйски първенец по биатлон Емил Хегле Свендсен (Норвегия) разгласи, че поставя завършек на спортната си кариера. На специфична конференция той сподели, че да разгласи решението си е " по-трудно, в сравнение с си е представял ".

" Трябваше ми известно време след края на олимпийските игри, с цел да взема решение. Мислех, че още веднъж ще имам мотивация да се  състезавам. Исках да съм като Оле Ейнар Бьорндален, да имам това предпочитание, само че не е по този начин и по тази причина взех решение да сложа завършек на спортната си кариера. Да го кажа се оказа доста по-трудно, в сравнение с си представях ", сподели Свендсен със сълзи на очи.

32-годишният норвежец завоюва три оценки на Игрите в Пьончан през февруари - бронз в всеобщия старт на 15 километра, както и сребро с мъжката щафета на 4 по 7.5 километра и със смесената щафета. Той беше и знаменосец на Норвегия по време на церемонията по закриването. В популярната си кариера Свендсен има осем медала от зимни олимпийски игри, 12 трофеи и общо 21 оценки от Световни шампионати. Той печели единствената си Световна купа по биатлон през 2010 година.

Свендсен е следващият извънреден играч от Норвегия в зимните спортове, който приключва кариерата си. Това към този момент направиха легендите Оле Ейнар Бьорндален в биатлона и Марит Бьорген в ски бягането.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР